Djursland byder på et hav af familieattraktioner og spændende oplevelser. Kendte og seværdige attraktioner som Fregatten Jylland, Kattegatcentret, Ree Park Safari, Glasmuseet Ebeltoft og Museerne på Gammel Estrup er et must see, hvis du opholder dig på Djursland. Du kan også gå på opdagelse i Nationalpark Mols Bjerge eller en tur langs en af de dejlige strande i området.
Oplevelser på Djursland

Oplevelser på Djursland

Dansk Plakatmuseum har en samling af plakater fra både Danmark og udlandet, som udgør ikke mindre end 300.000 plakater. Her informeres om plakatens historie, lige fra det simple budskab på oldtidens mure til den håndlavede plakat og den grafiske, fuldfarvede plakat, som er trykt i mange eksemplarer.
Nordens største sommerland
Eventyrlige oplevelser til hele familien.
Oplev landbrugets udviklingshistorie fra bondestenalderen til i dag, den smukt anlagte Landbrugsbotanisk Have med over 400 nytte-og prydplanter samt den flotte humlehave og æbleplantagerne med 272 gamle danske æblesorter.
Et museumsforløb giver god mulighed for at arbejde med den lokale kulturhistorie og kulturarv på en levende, sanserig og konkret måde. Museet formidler med udgangspunkt i fortællingen, det dialogbaserede, det legende og det interaktive og håber på den måde at skabe rum for oplevelse, fordybelse og motivation.
Rosenholm Slot fremstår i dag som et adelshjem og viser, hvordan Danmarks førende adelsfamilie har levet gennem næsten 450 år. Oplev de fine gobeliner og Danmarks største samling af familieportrætter. Måske møder I et af de aktive spøgelser. Slotsparken, der omgiver slottet, er også et besøg værd.
Botanisk Have er en af Aarhus’ største og ældste parker. I Botanisk Have kan I
nyde synet af de mange plantesamlinger eller bare slappe af i de rekreative oplevelser. Der findes også en friluftsscene og en legeplads i haven.
Aarhus Domkirke er med 93 meter den længste kirke i Danmark og en af de ældste murstensbygninger i Jylland. Bygningen af Domkirken påbegyndtes i det 13. århundrede. Oprindeligt var Aarhus Domkirke bygget i romansk stil, men blev genopbygget i gotisk stil
På dette jernbanemuseum synliggøres tidligere tiders jernbanetrafik og
kollektiv trafik i det hele taget på især Djursland. Såvel det kørende materiel som de ting, der er brugt i hverdagen til styring af banerne, udstilles.
Her kan små og store pilfingre eksperimentere og lege sig til ny viden. Frilandsafdelingen rummer huse fra forskellige årtier, hvor I kan opleve, hvordan elektriciteten har ændret vores indretning og hverdag. I Solbyen kan museets gæster se gamle vindmøller.
Kalø Slotsruin er, hvad der er tilbage efter en af Danmarks største middelalderborge. År 1313 påbegyndte Kong Erik Menved byggeriet af borgen, som via sin placering skulle forstærke den kongelige magt samt kontrollere naturhavnene i den inderste del af Kalø Vig.
På Naturhistorisk Museum kan I opleve det mylder af liv, som befolker vores jord og komme bag naturens hemmeligheder.
På udstillingen om videnskabens historie finder I en kronologisk og en tematisk afdeling. Den kronologiske afdeling byder på en oversigt over de præcise videnskaber fra Oldtiden til det 17. århundrede, og den tematiske afdeling behandler områder som astronomi og tid, landmålinger, optik, elektromagnetisme, atom- og kernefysik samt kemi.
Bymuseet er ikke blot et museum, men tager selv aktiv del i udforskningen af
nogle af de historiske perioder. I den permanente udstilling kan I få mere at vide
om byen Århus’ 1200 år lange historie og følge udviklingen fra en vikingeby til en moderne by.