Brogaarden +45 64 40 17 00 – Bymose Hegn +45 48 79 84 00 – Pindstrup Centret +45 86 39 61 11

Oplevelser i Nordsjælland

Nordsjælland har det hele. Bymose Hegn byder på natur, kultur og forkælelse og er beliggende tæt på to af Danmarks syv bevaringsværdige områder på Unescos Verdensarvsliste. Bymose Hegn er placeret med nem adgang til dejlige sandstrande, nationalpark og en mangfoldig kultur.

Vi har samlet en lille guide nedenfor med forskellige oplevelser i Nordsjælland.

Oplev Nordsjælland på Cykel

Igennem Nordsjælland er der masser af gode cykelruter, som fører dig forbi alt fra kulturelle og historiske oplevelser til Unesco Verdensarv.

Cykeludlejning

Lej cykler af høj kvalitet til hele familien. Nordkystens Cykeludlejning leverer og afhenter cykler efter aftale i hele Nordsjælland.

Læs mere og book på www.nordkystenscykeludlejning.dk

Rent North udlejer cykler og tilbehør til konkurrencedygtige priser. De gør det nemt at komme på hjul med gratis levering og afhentning på ønskede datoer på Bymose Hegn – eller et hvilket som helst andet sted i Nordsjælland.

Bestil på www.rentnorth.eu

Frie Fugle Guidede Ture

Fra Bymose Hegn kan I tage på guidede cykelture med start lige uden for døren. Der er tale om ture på ca. 25 km, som antages at vare 2-3 timer. Jens Erik viser vej og fortæller undervejs om natur, kultur, landskab og seværdigheder, herunder lokale mindre kendte finurligheder.

Danmarks nyeste Unesco Verdensarv er det stjerneformede jagtsystem, der bl.a. kan ses i Gribskov. Vi følger gode cykelruter, forbi Solbjerg Engsø og ind i en af Danmarks mest interessante skove, Gribskov. På vejen kobler vi på Parforce cykelrute 105 Gribskov og når frem til det markante højdepunkt ved Rødepælstjernen og Kierkegaardstenen. Hjemturen går gennem Ulvedalene til Kagerup på Hærvejen.

Her følger vi den lokale cykelrute 701 ud til Annisse, forbi Garbolunds vinmarker. Videre går det gennem de snævre gyder i den gamle landsby ned mod søen og atter op i det bakkede landskab til flotte udsigter. Ved Huseby rastes ved landgangspladsen, og her hører vi historien om byen, der blev skyllet væk. I Ramløse stopper vi ved kirken og ser udsigten, før vi følger en af Danmarks flotteste stier med udsigt til Arresø. Hjemturen går forbi en berømt Dahliahave på dobbeltrettet cykelsti.

På denne tur bevæger vi os ud i kulturlandskabet nord for Helsinge. Undervejs stopper vi ved nogle mindesten, der rummer spændende historie så som Sveistrupstenen og Brillestenen. Vi følger Præstevejen fra Mårum, der ligger så smukt i skovbrynet og går forbi stedet, hvor Mårum kildevandet blev hentet op. På hjemvejen går turen gennem Valby Hegn med fortælling om de tusindårige stendysser.

Fordybelse og Selvforkælelse

Gribskov Går Sammen handler om, at vi skal bevæge os sammen i et godt fællesskab. Gribskov har masser af skøn natur med både skov, strand og marklandskaber. Vi har en masse landsbyer, som er forbundet af stier og veje, og som indbyder til, at vi går hinanden i møde, og at vi går sammen.

Tag med på Fyraftenstur lige ude foran Bymose Hegn eller se andre ture på www.gribskovgaarsammen.dk.

Fødder på Toppen er en udekørende fodplejer i Nordsjælland, som tilbyder en fodbehandling på dit værelse. Det kan være ren selvforkælelse, eller der kan være opstået et problem med dine fødder under opholdet.

Fødder på Toppen kan bestilles alle ugens 7 dage fra 8:00 – 20:00

Tlf. +45 2341 4142
www.fødderpåtoppen.dk

Kontakt Bymose Hegn i Nordsjælland

Ring til os på +45 4879 8400