Ferielejre og familieaktiviteter

Vores grundholdning

Alle mennesker har noget at bidrage med, handicap eller ej.

Fællesskab

Alle til fællesskabet, og børnene får øje på egne og andres kompetencer.

Vi udbyder

En bred række familiekurser for familier med børn med handicap/særlige behov.

Ferielejre

Vi har den grundholdning, at alle mennesker har noget at bidrage med, handicap eller ej. Hvert år afvikles ferielejre, hvor børn med og uden handicap/særlige behov deltager i sport, spil, friluftsliv, disco og stjernenætter. Alle kan deltage.

Familieaktiviteter

Vi udbyder en række familiekurser for familier med børn med handicap/særlige behov. Vi har mere end 40 års erfaring, og kurserne er kendetegnet ved, at der både er kursusprogram for forældre, søskende og børn med handicap.

Gør en forskel

Brænder du for at give børn med eller uden handicap/særlige behov nogle enestående oplevelser, og har du modet og lysten til at blive frivillig leder? Som frivillig kan du være med til at gøre en forskel.

Familielejre og familieaktiviteter for et bedre fællesskab

Vores ferielejre giver børnene selvtillid

Lejrene er kendetegnet ved et enestående fællesskab. Her bidrager alle til fællesskabet, og børnene får øje på egne og andres kompetencer. For børn med handicap kan det være grænseoverskridende at være af sted en hel uge uden mor og far. Børnene lærer at stå på egne ben, de bliver accepteret som de er, og bidrager til fællesskabet.

Her kan alle finde nogen at spejle sig i og få nye venner, og det giver selvtillid! For børn uden handicap kan det være en øjenåbner at være sammen med børn med handicap/særlige behov. Der er en høj ledernominering på lejrene. Den høje nomering gør, at der støttes op om de specifikke behov, deltagerne har.

Pindstrup Fonden afvikler ferielejre for børn med og uden handicap og familiekurser for familier med børn med handicap. Pindstrup Fonden har mere end 50 års erfaring, og H.K.H Prinsesse Benedikte er protektor for foreningen.

Pindstrup Fonden er en forening, hvis formål er at fremme integrationen mellem børn med og uden handicap. Gennem årene har tusinde og atter tusinde børn, unge og forældre deltaget i kurser og lejre, der afvikles på Brogaarden ved Middelfart.

Familien som en positiv ressource

At have et barn med handicap er et vilkår, der påvirker hele familien på godt og ondt. Derfor skal hele familien også klædes på til at mestre familielivet med et barn med handicap. Selv om der er særlige og til tider slidsomme vilkår i familielivet med et barn med handicap, er vores grundholdning, at en familie med et barn med handicap/særlige behov er en positiv ressource. På familiekurserne tages der udgangspunkt i de positive ressourcer familien har, og disse støttes og udvikles. Forældrene bliver klædt bedre på til at tackle, støtte og rumme barnet med handicap/særlige behov og leve bedst muligt med de vilkår, familien har.

Vi udbyder en række familiekurser for familier med børn med handicap/særlige behov. Vi har mere end 50 års erfaring, og kurserne er kendetegnet ved, at der både er kursusprogram for forældre, søskende og børn med handicap. På kurserne skabes et åbent og trygt miljø, hvor familierne får ny viden og værkøjer, udveksler erfaringer og danner netværk. Her kan man tale ”frit fra leveren” om det at være en familie med et barn med handicap, og man bliver mødt med forståelse af andre i samme situation.

Pindstrup Fondens formål

Ferielejre

Vores grundholdning er, at alle mennesker har noget at bidrage med, handicap eller ej. Hvert år afvikles en række ferielejre, hvor børn med og uden handicap/særlige behov deltager i f.eks. sport, spil, friluftsliv, disco og stjernenætter. Alle kan deltage.

Pindstrup centret ferielejre
Pindstrup Fondens formål

Familieaktiviteter

Vi udbyder en række familiekurser for familier med børn med handicap/særlige behov. Vi har mere end 50 års erfaring, og kurserne er kendetegnet ved, at der både er et kursusprogram for forældre, søskende og børn med handicap.