Ferielejre for børn – det giver mening
Pindstrup Fonden har et helt overordnet formål, der handler om fremme fællesskabet mellem børn og voksne med og uden handicap. Fonden udmønter bl.a. sit formål ved at arrangere ferielejre for børn i skolernes vinter-, sommer- og efterårsferie.
Det betyder, at når du som statslig institution, forening eller privat virksomhed booker et møde, kursus eller en konference på et af Pindstrup Fondens center, så støtter du automatisk fondens hjertebarn, de velkendte ferielejre for børn med og uden handicap og familiekurser for familier med børn med handicap. Læs mere om vores ferielejre på siden ferielejre og familieaktiviteter
Center med plads til alle
Pindstrup Fonden har et tæt samarbejde med kommuner og jobcenter. Ligesom vi er glade for alle vores faste medarbejdere, byder vi også gerne praktikanter og folk i fleksjob velkommen hos os. Her er plads til alle og overskud til at hjælpe hinanden.
Vi byder også vores gæster velkommen uanset baggrund og tilhørsforhold. På Pindstrup Fondens kursuscenter, Brogaarden, er der højt til loftet og handicapvenlige forhold. Alle er velkommen.
Bæredygtighed – en naturlig indsats
Ligeledes er det helt naturligt, at vi tænker vi på miljøet. Som et eksempel har vi i forbindelse med de seneste tilbygninger installeret solceller og jordvarmeanlæg på Brogaarden.
Ved renovering og ombygning har vi fuld fokus på bæredygtighed, bl.a. ved valg af materialer, elektriske installationer og grønne tage. Når det handler om el, har vi installeret PIR-sensorer, bevægelsesstyret lys, der sikrer, at lyset automatisk slukkes, når der ikke er aktivitet i lokalet.
Vi affaldssorterer, ved udskiftning af møbler/inventar genbruges og sælges de via KFUM’s Sociale Arbejdes genbrugsbutikker, og vi opsamler og genbruger også regnvand og planlægger at anlægge en større køkkenhave på Brogaardens grønne arealer, bl.a. til at forsyne vores køkken med friske grøntsager. Brogaarden har også 4 bistader.
Vi har løbende fokus på tilpasning af vores buffeter og menuer, så de afspejler gæsternes behov for bl.a. vegetarisk tilvalg, økologi og danske/lokale råvarer.